Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Siekamy cebulę, marchewkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dusimy na małym ogniu na oliwie aż marchewka będzie zupełnie miękka. Wlewamy sos pomidorowy i bulion, gotujemy razem przez chwilę, następnie miksujemy z 2 łyżkami mascarpone. Pomidora kroimy na ćwiartki, usuwamy pestki, miaższ kroimy na kawałeczki i wkładamy do zupy. Krótko podgrzewamy, solimy i pieprzymy do smaku, wlewamy na talerze, do każdej porcji dodajemy jeszcze po łyżce mascarpone. Dekorujemy listkami bazyli i podajemy.