Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupka :)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 42
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 23
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 169
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 229
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 42
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 23
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 169
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 229
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Składniki
Skrzydełka zalewamy zimną wodą, stawiamy na gazie i jak się zagotuja to dodajemy włoszczyznę. Gotujemy do miękkości jarzyn. W tym czasie obieramy ogórki, przekrajamy je wzdłuż na pół i łyżeczką usuwamy gniazda nasienne. Kroimy je w półplasterki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Wywar przecedzamy, ugotowaną marchewkę kroimy w kosteczkę. Wrzucamy ziemniaki, ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy ok. 10 minut. W tym czasie na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy ogórki i chwilę smażymy. Następnie dodajemy do nich koncentrat pomidorowy i mieszając smażymy przez 5 minut. Dodajemy to do gotującej się zupy razem z pokrojoną marchewką (ja dorzuciłam jeszcze mięsko z ugotowanych skrzydełek)
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła prowansalskie i oregano - gotujemy przez 10-15 minut. Doprawiamy do smaku, zaprawiamy mąka rozmieszana z wodą i dodajemy pietruszkę zieloną. Jeszcze chwilę gotujemy. Po zdjęciu z ognia dodajemy śmietanę i jeszcze raz mieszamy.