Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nie jedliśmy ogórkowej, więc naszła nas wielka ochota. Wyszła bardzo smaczna i delikatna.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Marchew obieramy, kroimy w półtalarki. Pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do garnka, podsmażamy na maśle ( 1 łyżeczka )i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, po czym dodajemy kaszę. Gotujemy do jej miękkości. Ogórki kroimy w półplasterki, podsmażamy 2-3 min na maśle ( 1 łyżeczka ), dodajemy do zupy i gotujemy 10 min. Opcjonalnie można dodać ½ szklanki kwasu z ogórków. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy gorącą z posiekanym koperkiem.