Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa ogórkowa, robię ją często na skrzydełkach drobiowych.
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 15
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1021
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 335
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 15
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1021
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 335
Składniki
Skrzydełka i pokrojoną włoszczyznę zalać zimną wodą, posolić i gotować rosół 30 minut. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować kolejne 15 minut. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do zupy razem z obranym i pokrojonym mięsem ze skrzydełek. Zagotować, doprawić solą i pieprzem. Podawać z łyżką śmietany i posypane natką pietruszki.