Zupa mocno koperkowa

Zupa mocno koperkowa
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Z młodymi ziemniaczkami

Składniki

  • kości schabowe 60 dag, to będzie na 3 porcje
  • ziemniaki 12 młodych małych
  • marchewka
  • Pietruszka
  • seler kawałek
  • Cebula
  • Czosnek 4 ząbki
  • ziele angielskie 1 szt, liść laurowy 1 szt
  • kasza wiejska 3 łyżki
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • koperek posiekany 4 łyżki
  • sól i pieprz lub chili

Przygotowanie

  1. Do zimnej wody 1 litr włożyłam kości schabowe. dodałam liść laurowy i ziele angielskie. Zagotowałam. Od zagotowania zupa będzie się gotowała godzinę.
    Po pół godzinie dodałam oskrobane młode ziemniaczki, pokrojone w kostkę warzywa i kaszę wiejską.
    Jak wszystko było już miękkie wyłączyłam ogień i zupę zabieliłam zahartowaną śmietaną i dodałam koperek.
    Wyjątkowo smaczna zupa!

    Smacznego !

Komentarze do przepisu (28)

kulinarnagosia 07 sierpnia
Lubię takie zupy, niestety w tym roku mam nieurodzaj koperku, nad czym bardzo boleję, bo używam go w duzych... Czytaj całość »
Lubię takie zupy, niestety w tym roku mam nieurodzaj koperku, nad czym bardzo boleję, bo używam go w duzych ilościach
kuchmariola63 08 sierpnia
Pyszna zupka. Na Mazurach nazywana zupka kartoflana z młodych kartofli z koperkiem, jest pachnąca i bardzo smaczna.
kucharka-amatorka 08 sierpnia
Treściwa zupka. Pycha!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kości schabowe 60 dag, to będzie na 3 porcje
  • ziemniaki 12 młodych małych
  • marchewka
  • Pietruszka
  • seler kawałek
  • Cebula
  • Czosnek 4 ząbki
  • ziele angielskie 1 szt, liść laurowy 1 szt
  • kasza wiejska 3 łyżki
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • koperek posiekany 4 łyżki
  • sól i pieprz lub chili
Składniki