Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to zupa, ugotowana na bazie warzyw jak: cukinia, fasola, marchew, papryka czerwona, pietruszka, seler naciowy, z dodatkiem drobnego makaronu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Fasole płuczemy i moczymy całą noc. W następnym dniu gotujemy w nieosolonej wodzie około 1 godziny, do jej miękkości. W osobnym garnczku gotujemy bulion warzywny z pasty rosołowej, ziemniaków, łodyg selera naciowego pokrojonego na talarki, marchewki i pietruszki pokrojonej na talarki.
W między czasie kroimy drobno cebulę i smażymy z kostkami szynki na patelni z dodatkiem 3 łyżek oleju. Gdy warzywa w garnku będą już miękkie dodajemy ugotowane fasole, makaron, cebulę z kostkami szynki i koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze około 10 minut, aż makaron zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku. Ugotowaną zupę podajemy na gorąco, posypaną startym serem i listkami świeżej bazylii. Smacznego!!!