Zupa krem z białych warzyw

Zupa krem z białych warzyw
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Zupa krem z białych warzyw. Czyli samo zdrowie!

Przygotowanie

  1. - Wszystkie warzywa dokładnie umyć i obrać.

    - Seler zetrzeć na tarce. Pietruszkę, por, cebule pokroić, czosnek przecisnąć przez wyciskarkę, kalafior podzielić na różyczki.

    - W większym garnku naszykować bulion.

    -Na patelni zeszklić cebulę, czosnek i białą część pora. Przerzucić do garnka, następnie dodać kalafior.

    - Gotować, aż warzywa będą miękkie i łatwe do zmiksowania w blenderze.

    Podawać można z grzankami lub pieczoną bagietką.

Komentarze do przepisu (4)

Maudie 07 lutego
Pyszny,lekki i zdrowy kremik:)
pelen_brzuszek 07 lutego
musi być bardzo dobra :)
Nevermore 07 lutego
Super zupka, nie ma to jak dobry krem, a z grzankami, to pychotka :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki