Zupa kalafiorowa z klopsami.

Zupa kalafiorowa z klopsami.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Smaczna,z dużą ilością witamin, zupa kalafiorowa z klopsikami. Polecam :)

Składniki

  • kalafior 1 szt.
  • ziemniaki 4 szt.
  • marchew 1 szt.
  • pietruszka korzeń 1 szt.
  • seler młody korzeń
  • natka selera
  • Natka pietruszki
  • młody por 10 cm
  • Koperek
  • śmietana 30% do zabielenia
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Majeranek
  • czosnek 2 zęby
  • domowa pasta rosołowa 1 łyżka (lub 1 kostka rosołowa kupna)
  • mięso wieprzowe mielone 0,5 kg

Przygotowanie

  1. Potrzebne składniki.

  2. Mięso zmielone z czosnkiem przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, formujemy małe kulki, klopsiki.

  3. Zrobione klopsiki wkładamy do gotującej się, osolonej wody z pastą rosołową i gotujemy je do miękkości. Klopsy gdy będą już dobre wypływają na wierzch.

  4. Po ugotowaniu wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz.

  5. Do garnka wkładamy pokrojone ziemniaki, marchew, seler, por i kawałki kalafiora. Gotujemy do miękkości ziemniaków i marchwi, przyprawiamy do smaku.

  6. Gdy warzywa będą miękkie wkładamy do garnka ponownie klopsiki, zabielamy zupę śmietaną, dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, selera i koper. Doprawiamy do smaku i jeszcze gotujemy kilka minut.

  7. Gotową zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Składniki
  • kalafior 1 szt.
  • ziemniaki 4 szt.
  • marchew 1 szt.
  • pietruszka korzeń 1 szt.
  • seler młody korzeń
  • natka selera
  • Natka pietruszki
  • młody por 10 cm
  • Koperek
  • śmietana 30% do zabielenia
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Majeranek
  • czosnek 2 zęby
  • domowa pasta rosołowa 1 łyżka (lub 1 kostka rosołowa kupna)
  • mięso wieprzowe mielone 0,5 kg
Składniki