Zupa jarzynowa z ryżem

Zupa jarzynowa z ryżem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
uwielbiam takie lekkie, warzywne zupy, oczywiście w wersji wegetariańskiej

Składniki

  • mrożona mieszanka warzywna 1/2 opak
  • mrożona fasolka garść
  • masło 1 łyżka
  • śmietana 12% 2-3 łyżki
  • koperek
  • sól, pieprz, jarzynka

Przygotowanie

  1. 1. masło rozgrzać, wrzucić warzywa, chwilę dusić, zalać gorącą wodą, gotować, jak warzywa zmiękną dodać przyprawy, zaprawić śmietaną, na koniec dodać sporą ilość posiekanego koperku,
    2. podawać z ugotowanym na sypko ryżem,




    smacznego

Komentarze do przepisu (4)

pelen_brzuszek 10 maja
smakowicie :)
kuchmariola63 11 maja
Apetycznie wygląda :)
asia67 13 maja
dziękuję :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mrożona mieszanka warzywna 1/2 opak
  • mrożona fasolka garść
  • masło 1 łyżka
  • śmietana 12% 2-3 łyżki
  • koperek
  • sól, pieprz, jarzynka
Składniki