Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie!!! Dzisiaj przepis na zupę klasykę – zdrową, lekką, niskokaloryczną, pełno kolorowych warzyw. Najlepiej wykorzystać oczywiście warzywa świeże, ale jeśli takich nie macie, mrożonki też świetnie się nadadzą. Tak więc dzisiaj gotujemy zupę jarzynową.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4801
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 229
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4801
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 229
Składniki
Mięso zalewam zimną wodą i gotuję aż będzie miękkie. Ziemniaki obieram i kroję w kosteczkę, por i marchewki kroję w półplasterki. Czosnek drobno siekam. Brokuł i kalafior myję i rozdzielam na różyczki. Cebulę drobno kroję, a brukselkę oczyszczam z wierzchnich, brzydkich listków i myję.
Miękkie, ugotowane mięso wyjmuję z wody. Wrzucam ziemniaki, marchewki, pora oraz brukselkę – gotuję na małym ogniu. W tym czasie cebulę razem z czosnkiem szklę na maśle i dodaję do zupy. Mięso drobniutko kroję i ono również wędruje z powrotem do garnka. Teraz już dorzucam kalafior i brokuł. Gotuję około 20 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Z mąki i masła robię zasmażkę i dodaję do zupy. Doprawiam do smaku. Przed podaniem posypuję posiekaną natką pietruszki. Smacznego!!!