Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 344
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 238
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 6356
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 344
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 238
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 6356
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, zamarynować w papryce, soli, ziołach i pieprzu. Podsmażyć na patelni, zdjąć. Na tej samej patelni smażymy cebulę, por, czosnek, solimy, odkładamy. Na końcu smażymy pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Składniki usmażone mieszamy w dużym garnku, zalewamy bulionem i wodą. Dodajemy maggi, przyprawy, liść laurowy. Gotujemy. Po upływie godziny gdy mięso jest prawie miękkie dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i paprykę. 15 minut przed końcem gotowania dolewamy: * passate lub pomidory, * koncentrat pomidorowy, * ajwar, * łyżkę masła * garść zielonej pietruszki. Dla kwaskowatego smaku można dodać 2 łyżki wody z ogórków.