Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu zupa owocowa z makaronem - dziś w wersji brzoskwiniowej:) W sam raz na upalne dni lub w zimie jako wspomnienie lata:)
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 256
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 21
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 256
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 21
Składniki
Do zupy powinniśmy wybrać brzoskwinie bardzo dojrzałe i soczyste. Owoce obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Wrzucamy do garnka z wodą, zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu 5-7 min. Słodzimy i dodajemy soku z cytryny do smaku. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody, mieszamy i zagotowujemy. Jeśli używamy brzoskwiń z puszki owoce również kroimy i dodajemy 0,5 szklanki wody mniej a zamiast niej dodajemy zalewę z puszki. Zupę podajemy z makaronem.