Zupa brokułowa

Przepis dnia 2010-02-08
Zupa brokułowa
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: annawk
zielono mi

Składniki

  • 5 skrzydełek kurczaka
  • sól,pieprz,liść laurowy,ziele ang.
  • 1 marchew,1 pietruszka, mały seler,cebula średnia
  • 1/2 kg brokułów
  • mąka- ewentualnie

Przygotowanie

  1. Skrzydełka , 2 litry wody i przyprawy gotować 20 min, potem dodać jarzyny i gotować kolejne 20 min. Usunąć z zupy skrzydła i jarzyny z wyjątkiem brokułów, zmiksować całość pozostałą w garze, ewentualnie doprawić i zagęścić mąką. Zupę podawać z grzankami i śmietaną kwaśną. Pozostałe z zupy jarzyny proponuję użyć do sałatki , a skrzydełka zapanierowć i usmażyć - i drugie danie gotowe.

Komentarze do przepisu (1)

Mateusz15 08 lutego 2010
Smakowicie wygląda. I bardzo ładnie podana.
Składniki
  • 5 skrzydełek kurczaka
  • sól,pieprz,liść laurowy,ziele ang.
  • 1 marchew,1 pietruszka, mały seler,cebula średnia
  • 1/2 kg brokułów
  • mąka- ewentualnie
Składniki