Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na inną zupę.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
1. Kapustę siekamy, zalewamy wodą w garnku. 2. Przyprawiamy Vegetą i gotujemy. 3. Wrzucamy kostkę rosołową i liść laurowy.
4. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty.
5. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i również dodajemy do kapusty.
6. Kiełbasę kroimy w plasterki, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy do zupy.
7. Na koniec gotowania, dodajemy koncentrat pomidorowy doprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Mąkę rozrabiamy z zimną wodą, hartujemy zupę i zaprawiamy. 9. Chwilkę gotujemy.
10. Zupa gotowa. 11. Smacznego.