Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, aromatyczna zupa. Mięso i warzywa sprawiają, że jest syta, przyprawa do pizzy i oregano nadają jej nie powtarzalny smak.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Składniki
Piersi pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i papryką słodką i ostrą. Odstawić na pół godziny. Następnie podsmażyć w garnku z grubym dnem, na niewielkiej ilości oleju. Wyłączyć gaz.
Cebulę, pieczarki i paprykę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Wrzucić cebule, chwilę podsmażyć, dodać drobno pokrojony czosnek. Następnie wrzucić pieczarki, kiedy się chwilę podsmażą, dodać pokrojoną paprykę. Jeśli macie pomidory w puszce, to najlepiej je zblendować i wlać do warzyw, na patelnie. (Ja dodałam przecier, później do garnka). Smażyć, aż warzywa lekko zmiękną. Po tym czasie, dodać śmietanę i pokrojony na kawałki serek topiony. Smażyć jeszcze chwilę, tak żeby serek się roztopił.
Usmażone warzywa, dodać do garnka z mięsem. Zalać gorącą wodą. Ja razem z wodą, wlałam też przecier pomidorowy. Zagotować. Dodać przyprawę do pizzy i oregano. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować 10-15 minut na małym gazie.
Na talerzu, zupę posypać, utartym serem żółtym. Podawać ze świeżym pieczywem.