Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to uważam za bardzo smaczne, a zarazem łatwe do przygotowania. Ktoś kto je przygotuje po raz pierwszy będzie na pewno bardzo usatysfakcjonowany. Polecam
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 351
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 351
Składniki
Grzyby wypłukać ,zalać wrzątkiem, po 10 minutach odcedzić. Większą część pokroić w paseczki. Ogórki i boczek pokroić w słupki Wołowinę umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plastry, rozbić i,posmarować musztardą, oprószyć pieprzem. Na płatach mięsa ułożyć po kawałku boczku i ogórka oraz po 2-3 paseczki grzybów. Zawinąć w zrazy, obwiązać bawełnianą nicią.
W brytfance rozgrzać 2 łyżki oleju i 2 łyżki masła, włożyć zrazy, obsmażyć je, podlać winem .Dodać pozostałe grzyby, dusić mięso do miękkości, podlewając w razie konieczności wodą. Przygotować zasmażkę po studzeniu części wywaru uzyskanego z duszonych zrazów. Zrazy podawać polane sosem z kaszą.