Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na smakowite i pożywne połączenie puszystych naleśników z jarmużem oraz serem mozzarella. Naleśniki swój kolor zawdzięczają kurkumie - jednej z najzdrowszych przypraw świata.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 336
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 172
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 57
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 336
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 172
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 57
Składniki
NALEŚNIKI: Do miski przesiewamy mąkę z kurkumą, wbijamy 2 jajka, wlewamy maślankę, mleko i olej, dodajemy szczyptę soli oraz 1 łyżeczkę cukru pudru. Wszystkie składniki miksujemy dla odpowiedniego połączenia i napowietrzenia, a następnie odstawiamy na 10 minut, aby ciasto mogło "popracować". Naleśniki smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni naleśnikowej (wysmarowanej olejem przed pierwszą partią smażenia).
FARSZ: Cebulę oraz czosnek kroimy w drobną kostkę i smażymy przez chwilę na oliwie z oliwek. Następnie dodajemy jarmuż i dusimy go chwilę, aż zmniejszy swoją objętość. Do podduszonego jarmużu dodajemy łyżkę śmietany oraz doprawiamy go solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Całość dokładnie mieszamy z kawałkami sera mozzarella. Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy.
Gotowe naleśniki świetnie komponują się z jogurtowym sosem czosnkowym. Życzę smacznego :)