Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złote mleko to mleko z dodatkiem antybakteryjnej kurkumy, miodu, cynamonu, masła i goździków. Brzmi pysznie, a jak smakuje! W okresie zimowym wspaniale sprawdza się jako zamiennik herbaty do wieczornej lektury.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 175
Polecam.
Odsłon: 850
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 137
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9258
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 175
Polecam.
Odsłon: 850
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 137
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9258
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło oraz wszystkie przyprawy. Mieszamy co chwilę aby nie przypalić mieszanki. Gdy mleko zawrze wyjmujemy cynamon oraz goździki, a pozostały płyn przelewamy do szklanek.