Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa, prosta, niezwykle smaczna zupa z dyni
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 171
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1052
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 41
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 171
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1052
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 41
Składniki
Dynię obrać ze skóry, oczyścić z nasion i pokroić na małe kawałki. Cebulę drobno posiekać i zeszklić w rondlu na łyżce oliwy, dodać dynię i chwilę poddusić razem z cebulą. Zalać wywarem i dusić do miękkości. Zupę ostudzić, zmiksować, zagotować, dodać serek topiony, przyprawy i wymieszać. Na talerzu (zupa powinna być dość gęsta) delikatnie polać ją jogurtem, nie mieszać.