Ziemniaki po węgiersku.

Ziemniaki po węgiersku.
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: gola2
Jest to pikantne i pożywne danie jednogarnkowe , które z powodzeniem może zastąpić cały posiłek .

Składniki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować w mundurkach 10- 12 minut w osolonej wodzie . Rozgrzać smalec w dużym garnku . Wrzucić drobno pokrojony boczek, dobrze podsmażyć. Dodać pokrojoną w krążki cebulę i posiekany czosnek,zeszklić.Posypać papryką . Wlać szklankę rosołu , zagotować całość .Włożyć obrane i pokrojone w kostkę lub plastry ziemniaki , pokrojoną paprykę i dusić 10 min. Następnie wrzucić pokrojoną w plasterki lub kostkę kiełbasę, obrane i pokrojone w ósemki pomidory. Dodać 3 łyżki ketchupu , doprawić pieprzem i solą do smaku. Gotować jeszcze 15 min. na małym ogniu. SMACZNEGO !!

Komentarze do przepisu (1)

annawk 04 marca 2010
bardzo apetyczne i na dodatek z ziemniakami - moje ulubione , trzeba tego cudeńka skosztować :)
Składniki
Składniki