Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie zapiekane ziemniaczki stanowią bardzo fajny dodatek do obiadu. Sprawdzą się zarówno do dań mięsnych, jak i do ryby. Do ich przygotowania nie potrzeba wielu składników i wysiłku.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 36
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11232
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 276
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 36
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11232
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 276
Składniki
Ziemniaczki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Gotowe ziemniaki odcedzamy. Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, a ser favita kroimy w drobną kostkę. W żarodpornych naczyniach umieszczamy masło i ziemniaczki, posypujemy je serem favita i serem żółtym. Zapiekamy je około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Przed podaniem posypujemy świeżo mielonym pieprzem i posiekanym tymiankiem. Smacznego ;)