Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w panierce juz się znudził. Inna wersja zawsze mile widziana :)
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 158
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 49
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 223
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 158
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 49
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 223
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, opruszamy solą i pieprzem i sprasowanym czosnkiem nacieramy. Ale sie zrymowało :-) Wkładamy do lodówki na dobre 2 godzinki. Natsępnie smażymy na petelni do zarumienienia.
Cebulę kroimy w kostkę. Gdy bedzie lekko zeszklona dodajemy szpinak, sprasowany ząbek czosnku i podsmażamy ok 30 minut. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 300 ml jogurtu greckiego lub śmietany. Następnie dorzucamy usmażone piersi. Smacznego