Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zebra jogurtowa z czereśniami
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32556
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 912
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32556
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 912
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W jednej misce łączymy składniki: przesianą mąkę, sodę, proszek do pieczenia, oraz szczyptę soli. W osobnej miseczce łączymy jajka z cukrem następnie dodajemy, jogurt oraz olej i mieszamy do połączenia składników. Suche składniki łączymy z mokrymi mieszamy wszystko łyżką nie używamy miksera. Połowę ciasta wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia do drugiej połowy dodajemy kakao, mieszamy i wylewamy na białą część ciasta. Lekkim ruchem łyżki lub szpatułki mieszamy. Na wierzch układamy wypestkowane czereśnie. Ciasto pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni. Lukier: Do miseczki wsypałam cukier dodałam 2 łyżeczki wody wymieszałam. Połowę lukru wylałam na ciasta. Do pozostałej cześć lukru dodałam kakao łyżeczkę wody wymieszałam i wylałam na ciasta.