Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja z cyklu "domowa kuchnia". Żeberka w delikatnym sosie śmietanowym z cebulką, czosnkiem i aromatycznym pieprzem.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4796
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 225
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4796
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 225
Składniki
Żeberka podsmażamy na oliwie z oliwek, aż zarumienią się na złoto – z obu stron.
W dużym garnku gotujemy 1 i 1/2 litra wody i wrzucamy kostkę pieczeniową. Gdy woda się zagotuje wrzucamy podsmażone żeberka i gotujemy.
Na patelni, na której smażyliśmy żeberka szklimy 2 cebule pokrojone w piórka i 2 ząbki czosnku pokrojone w drobną kosteczkę. Jak się zeszkli - całość przekładamy do garnka z żeberkami.
Żeberka gotujemy ok. godziny (powinny być non stop pod wodą).
Pod koniec gotowania dodajemy pół łyżeczki pieprzu - do smaku (nie dodajemy soli, bo kostka pieczeniowa sama w sobie słona).
Wyjmujemy żeberka i sos rozprowadzamy 3 łyżkami śmietany.
Podajemy z ziemniaczkami i ćwikłą.
Smacznego!