Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy te żeberka są tanie i mają na sobie bardzo duuużo mięsa.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Żeberka przeciąć na mniejsze kawałki, posypać przyprawą Delikat, przyprawą do żeberek oraz olejem z opisu, dokładnie wymieszać.
Na suchą patelnię ułożyć żeberka z całą zawartością i obsmażyć na rumiano.
Do garnka wlać 3 szklanki wody dodać ulubioną przyprawę w formie jarzynki oraz suszone warzywa,
ułożyć usmażone żeberka i dusić pod pokrywką na pół przykryciem.
Gdy wyparuje około szklanki wody dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Śmietanę rozprowadzić w pół szklanki wody z mąką,
zalać żeberka zagotować.
Podałam z ziemniakami pysznym sosem z żeberek oraz mizerią z ogórka.