Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 38
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 109
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 23
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 38
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 109
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 23
Składniki
Gotową masę makową wymieszać ze 100g bakalii.Dołożyć 2 łyżki prawdziwego miodu i ponownie wymieszać.
Ciasto francuskie rozwinąć i rozsmarować na nim masę makową,po czym zwinąć roladę,
Wierzch rolady posmarować rozkłóconym białkiem za pomocą silikonowego pędzelka.Posypać też orzechami włoskimi. Ciasto piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.