Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka, otulone makaronem i aromatycznym, soczystym boczkiem.
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 408
Polecam.
Odsłon: 88
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 94
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 408
Polecam.
Odsłon: 88
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 94
Składniki
1. Mięso mielimy w maszynce. 2. Wbijamy jajko.
3. Cebulę obieramy drobno kroimy, łączmy z mięsem. 4. Doprawiamy przyprawą oraz solą. 5. Wsypujemy bułkę tartą.
6. Paprykę drobno kroimy i wyrabiamy razem z mięsem.
7. Paski boczku rozkładamy i tworzymy plecionkę.
8. Przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. 9. Na boczku rozkładamy ugotowany makaron.
10. Posypujemy startym serem mozzarella.
11. Na środku układamy masę mięsną.
12. Zawijamy w roladę. 13. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.