Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 441
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32614
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 441
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32614
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojonego w paseczki kurczaka i warzywa (marchewkę, papryka, pieczarki, zielona fasolka) Wszystko dusimy razem, aż warzywa zmiękną, ale pozostaną lekko chrupkie, a kurczak pozostanie dzięki ich sokom soczysty. Brokuł obgotowujemy w osolonej wodzie i odstawiamy. Ryż gotujemy z dodatkiem jarzynki i oregano na sypko.
Następnie po ugotowaniu przekładamy ryż do naczynia żaroodpornego i polewamy lekko ketchupem, jako kolejną warstwę dodajemy warzywa z kurczakiem. Na końcu układamy różyczki z brokułów i całość posypujemy startym żółtym serem. Zapiekankę wkładamy do piekarnika na ok 20 min, aż ser się rozpuści i lekko przyrumieni.