Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykorzystuje kurczaka z rosołu
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 228
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 440
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 468
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 228
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 440
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 468
Składniki
Ziemniaki obrać i podgotować w osolonej wodzie tak, aby były odrobinę miękkie.Mięso z rosołu obieramy z kości.
Cebule kroimy w piórka.Pieczarki kroimy w plasterki.Podsmażamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną oleju i układamy w nim pokrojone w plastry ziemniaki.Następnie cebula z pieczarkami.Na to podrobiony kurczak.Starty ser żółty.Rozprowadzamy 2 łyżki majonezu wymieszanego z przyprawami.I powtarzamy wszystko jeszcze raz.
Na wierzch ścieramy jeszcze ser.Można posypać papryką,cebulką. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 35–40 minut.