Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem ulubionej kiełbaski i pieczarek. Bardzo sycąca i łatwa w przygotowaniu. Polecam!
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2300
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 65
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 110
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2300
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 65
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 110
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Składniki
Ziemniaki obieramy, przekrajamy na pół i gotujemy w osolonej wodzie aż będą al dente. Studzimy. Wystudzone kroimy na grubsze plastry. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę lub piórka. Kiełbasę kroimy w kostkę. Całość smażymy. Pieczarki kroimy w mniejsze kawałki i dorzucamy do kiełbasy z cebulą i podsmażamy. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem lub masłem, połowę pokrojonych w plasterki ziemniaków wykładamy na dno naczynia, na to wykładamy podsmażoną cebulę, kiełbasę i pieczarki. Układamy resztę ziemniaków. W osobnej miseczce mieszamy śmietanę, jajka, ser i zioła. Zalewamy tym naszą zapiekankę. Całość pieczemy ok 30 min w 180 st do zrumienienia. Smacznego!