Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W lodówce leżała sobie połówka kalafiora, a wiadomo że nie może za długo leżeć bo zaraz robi się w czarne kropki. Zrobiłam więc zapiekankę.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 145
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9265
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 145
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9265
Składniki
Kalafiora ugotować w wodzie z odrobiną soli, cukru oraz kwasku cytrynowego. Pierś z kurczaka pokroić na kawałki, obsypać przyprawą do gyrosa i najlepiej by przez godzinę nabierał smaku w lodówce. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kalafiora podzielonego na mniejsze kawałki. Pierś z kurczaka smażymy na oleju dodając pokrojone w plastry pieczarki, i wykładamy na kalafiora. Cebulę kroimy w piórka możemy ją razem podsmażyć z kurczakiem, ja tego nie zrobiłam tylko wymieszałam z pieczarkami, kurczakiem i wyłożyłam na kalafiora. Mozzarelle pokroiłam w kostkę dodałam do zapiekanki.
Jajka ubić ze śmietaną i przyprawami czyli solą, pieprzem, czosnkiem, polać zapiekankę. Zdjęcie zrobiłam jak już zapiekanka chwilę siedziała w piekarniku, widać jak rozpuszcza się ser:) Wstawić do piekarnika na 20-30 minut i piec w 180 stopniach.
Po upieczeniu polać ulubionym sosem i smacznego.