Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne to bylo, tak ze na nastepny dzien sie nie ostalo :-)
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6759
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6759
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Składniki
Z fasolki odcinamy koncowki, gotujemy w osolonej wodzie do 15 minut - bedzie lekko aldente. Po ugotowniu natychmiast wylewamy na durszlak i odparowujemy. Czekamy az nieco ostygnie. Fasolke dajemy z powrotem do garnka mieszamy z przyprawami (soli juz nie dajemy, gdyz ser jest wystarczajaco slony), dodajemy ser pokrojony w kostke 1x1 cm oraz wedzony boczek, takze pokrojony w kosteczke. Troche sera zostawiamy. Forme do zapiekanek smarujemy maslem, wykladamy do niej zawartosc garnka, z wierzchu dodatkowo posypujemy serem i orzechami. Zapiekamy w 200°C przez 20 minut. Gotowe!