Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To moja propozycja na wykorzystanie mięsa odkrojonego z udek z kurczaka. Taki mały eksperyment... ;)
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1201
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 51
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 319
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 85
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1201
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 51
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 319
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 85
Składniki
Mięso z udka odkroić, podzielić na mniejsze kawałki i usmażyć na części masła z dodatkiem kucharka i oregano. Usmażone mięso zmielić. Na pozostałym maśle zrumienić czosnek i dodać szpinak. Doprawić gałką. Makaron ugotować al dente z dodatkiem soli i odcedzić. Do dużego naczynia przełożyć makaron, dodać zmielone mięso, usmażony szpinak i ser starty na dużych oczkach. Całość wymieszać.
Następnie naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i przełożyć do niego wymieszany makron. Zalać śmietanką. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 45 min. Smacznego!