Zapiekanka gołąbkowa

Zapiekanka gołąbkowa
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: zabecka
Smak tradycyjnych gołąbków zamknięty w zapiekance. Doskonałe danie dla tych, którzy nie lubią zawiać:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować. Pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Mięso wymieszać z ryżem i pieczarkami a następnie mocno doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.

  2. Kapustę podzielić na listki lub poszatkować i zalać wrzącą wodą i chwilkę podgotować.

  3. Układać w naczyniu warstwami: kapusta-ryż-kapusta-ryż i zalać sosem bolońskim ugotowanym w 1/2 l wody z koncentratem.

  4. Piec w piekarniku ok. 1 h w temp. 180-200 stopni.

  5. Smacznego

Komentarze do przepisu (5)

Maudie 16 czerwca 2012
Pyszne danie w którym jest wszystko co uwielbiam:)Pozdrawiam
myszka50 16 czerwca 2012
uwielbiam gołąbki,ale nie lubie lisci parzyć - dziekuję za przepis -pozdrawiam!
renka 17 czerwca 2012
Co znaczy " zagapiony " ?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki