Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki, jako dodatek do mięsa z serkiem.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4819
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 947
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4819
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 947
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
1. Ziemniaki obieramy , kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo.
2.Po ugotowaniu układamy jedną warstwę w naczyniu żaroodpornym.
3. Na ziemniakach połowę serka pokrojonego w plasterki.
4. Następnie drugą połowę ziemniaków.
5. Ponownie serek.
6. Jajka rozkłócić z mlekiem.
7. Doprawiać solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
8. Polać ziemniaki sosem.
9. Zapiekać 20 minut w 180 ̊C. 10. Ziemniaki gotowe. 11. Smacznego.