Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na świąteczny barszcz z uszkami.
Zapraszam dzisiaj na 3-składnikowy deser z pierników, bananów i śmietany, któ...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 2357
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 363
Zapraszam dzisiaj na 3-składnikowy deser z pierników, bananów i śmietany, któ...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 2357
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 363
Składniki
Wodę z cukrem zagotowujemy ,lekko studzimy. Buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach i razem z pokrojonym w plasterki czosnkiem wrzucamy do naczynia (szklane lub gliniane). Dodajemy kminek ,liść laurowy ,ziele angielskie. Zalewamy wodą z cukrem i dodajemy kwas z ogórków. Naczynie zakrywamy gazą i odstawiamy na 4-5 dni (temp pokojowa).