Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Ciasto Masło rozpuścić i pozostawić do przestudzenia. Białka oddzielić i ubić pianę. Pozostałe składniki wymieszać razem, dodać masło i ponownie wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżka. Przełożyć do blachy wyłożone papierem i piec ok 45 min w 180 stopniach. Upieczone i przestudzone ciasto przekroić na pół.
Schłodzoną śmietanę ubić, dodawać małymi porcjami serek maskarpone i na koniec cukier puder do słodkości. Przełożyć ciasto masą. Przed podaniem należy ciasto umieścić na pół godz do lodówki. Smacznego.