Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I takie mięsiwo lubimy!
Polecam.
Odsłon: 963
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 127
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 82
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 963
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 127
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 82
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Składniki
Wołowinę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa razem z posiekanym czosnkiem, dusimy pod przykryciem na średnim ogniu przez kwadrans. Zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem przez około godzinę, od czasu do czasu mieszając. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie (100 ml), dodajemy do całości, dokładnie rozprowadzamy, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi surówkami. U nas koniecznie czerwone buraczki.