Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka z młodej kapusty. Wystarczy 10 minut i jest gotowa, bo nie musi mięknąć tak długo, jak surówka z kapusty zimowej.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 840
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 120
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9245
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 840
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 120
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9245
Składniki
Młodą kapustę pokrój ostrym nożem w długie paski. Dodaj sól, ocet jabłkowy, koperek i utartą na dużych oczkach tarki marchewkę oraz olej konopny. Jeśli go nie masz, użyj dowolnego innego oleju, najważniejsze, by był świeży i tłoczony na zimno. Wymieszaj składniki dłonią, starając się jak najdokładniej wetrzeć olej, ocet, przyprawy i sól w kapustę i marchewkę.
Pozostaw w misce na kuchennym blacie na kilka/kilkadziesiąt minut. Warzywa powinny puścić sporo soku. Tuż przed podaniem dodaj do surówki trochę świeżo mielonego pieprzu.