Wiosenna surówka

Wiosenna surówka
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kasiek189
Kolorowa surówka do obiadu z sezonowych warzyw

Składniki

  • 10 rzodkiewek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 garście sałaty (u mnie lodowa, rukola, rzymska)
  • 3 pomidory
  • 3 łyżki oleju lnianego
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Rzodkiewkę kroimy w talarki, pomidora w kostkę. Kukurydzę odsączamy z wody, sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Dodajemy olej lniany, przyprawy i wszystkie składniki ze sobą mieszamy.

Składniki
  • 10 rzodkiewek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 garście sałaty (u mnie lodowa, rukola, rzymska)
  • 3 pomidory
  • 3 łyżki oleju lnianego
  • sól, pieprz
Składniki