Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co łączy świątecznego zajączka oraz wigilijną kutię? Dokładnie, zgadliście. Tyle jeśli chodzi o zagadki. Przejdźmy zatem do meritum dzisiejszego odcinka czyli do przepisu jak zwykle łączącego różne style i smaki. Dzisiaj wyszliśmy naprzeciw potrzebom Polonii zamieszkującej Stany Zjednoczone, która odwiedzając polskie rodziny błądzi rękoma po stole w poszukiwaniu pożywienia, które nie zszokuje jej wrażliwego, nieprzyzwyczajonego do tradycyjnych polskich kulinariów żołądka. Tak jak zakłady mięsne starają się przemycić w parówkach wszystko co tylko możliwe, tak my postaraliśmy się upchać trochę wielkanocnych akcentów w drugiej po brioszkach narodowej potrawie północnoamerykańskiej federacji. Hot-Dog z pastą jajeczną… jajko i parówka drobiowa… krąg życia… Koniec filozofowania, czas brać się do roboty
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7275
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 190
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7275
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 190
Składniki
Przygotowanie zaczynamy od zrobienia pasty jajecznej składającej się z pokrojonych w kostkę jajek, posiekanego szczypiorku oraz majonezu w losowych proporcjach. Wielkanocne Hot-Dogi to potrawa na tyle uniwersalna, że zadowoli zarówno amatorów parówek na ciepło jak i na zimno. Ci pierwsi mają gorzej, gdyż czeka ich więcej pracy, a nadwyżka ta polega na podgrzaniu parówek. Można to zrobić gotując je w gorącej wodzie (w zimnej mogą się rozgotować), podgrzewając w mikrofali dopóki nie pękną lub pocierając o sweter. Jeżeli zdałeś ten test na inteligencję, to na pewno o tym wiesz. Mając już podgrzane parówki usuwamy swetrzane włókna i wkładamy do przekrojonych do połowy bułek, uprzednio posmarowanych wewnątrz chrzanem. Następnie nakładamy pastę jajeczną i nucąc Alleluja wsuwamy do japy