Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pascha z dodatkiem bakalii i kandyzowanych owoców... Kolorowy, tradycyjny deser o delikatnej, kremowej konsystencji - wprost idealny na świąteczny stół :) Wersja troszeczkę lżejsza od oryginalnej - bez śmietany, masła... Jednak smakiem nie ustępuje tej tradycyjnej :)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 876
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 177
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9284
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 876
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 177
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9284
Składniki
Żółtka wraz z cukrem utrzyj aż staną się białe, dodaj pokruszony twaróg i dalej ucieraj. Na koniec wsyp namoczone wcześniej rodzynki i pozostałe bakalie oraz posiekane orzechy. Całość delikatnie wymieszaj (najlepiej drewnianą łyżką).
Szklaną miseczkę wyłóż tetrową pieluchą, przełóż gotową masę serową, delikatnie zwiń i przyciśnij czymś bardzo ciężkim np słoikiem z wodą. Odstaw do lodówki na co najmniej 12 godzin.