Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka roladka bardzo często gości w moim domu. Jest bardzo prosta w wykonaniu, smaczna oraz sycąca.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 95
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 95
Składniki
Przygotowanie: Kotlety opłukać, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Następnie posypać przyprawą do gyrosa. Kiełbasę ponacinać ukośnie, położyć na kotlecie, zwinąć w roladkę, skropić olejem i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć roladki, podlać delikatnie wodą i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię aluminiową i roladki zrumienić. Podawać do obiadu z sosem grzybowym.