Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie,aromatycznie i na ostro,serdecznie polecam:) Jeśli nie lubicie ostrości można papryczek nie dawać.
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Odsłon: 129
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 317
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Odsłon: 129
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 317
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na łyżce masła lub innego tłuszczu jaki używacie. Dodać pieczarki pokrojone w talarki i na mocnym ogniu podsmażyć. Posolić.Smażymy na dużym ogniu by pieczarki nie gotowały się kiedy puszczają soki.
Kiełbasę pokroić w talarki,paprykę w kostkę ,a papryczkę chili w cieńkie paski. Wrzucić do rondla.
Dodać 200g mrożonej fasolki,podlać wodą tyle by przykryła warzywa i kiełbasę. Dodać podsmażone pieczarki i pogotować 10min.
Mąkę roztrzepaną wlać do potrawki,jak również śmietankę. Zagotować,doprawić do smaku solą ,maggi,i pieprzem jeśli jest potrzeba.
Smacznego życzę!