Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka kolacja robi się sama :) a jak pachnie i smakuje !
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 119
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 34
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 190
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 119
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 34
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 190
Składniki
Kalafiora wcześniej ugotować, odlać wodę. Pozostałe warzywa obrać, opłukać, pokroić w kostkę lub talarki. Ziemniaki i kiełbasę w plastry.
Naczynie wysmarować olejem. Układać kolejno cienkie warstwy : ziemniaki, warzywa, kiełbasę. Każdą warstwę delikatnie doprawiam solą i pieprzem ziołowym. Górną warstwą powinny być ziemniaki , które posypuje serem i oregano.
Przykryte naczynie wkładam do piekarnika na ok. 45 minut w temp. 200 stopnia.
Potem już tylko uczta !