Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według mnie domowe budynie są najlepsze, a ich przygotowanie nie sprawia trudności.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
400 ml. mleka zagotować z cukrem i ziarenkami wanilii. W pozostałym zimnym mleku rozprowadzić skrobię i żółtko. Do gotującego mleka z cukrem i wanilią, wlać mleko ze skrobią i żółtkiem. Mieszać i gotowac na małej mocy palnika. Pod koniec dodać masło. Gdy powstanie konsystencja budyniowa, wyłączyć. Smacznego.