Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to mój, ulubiony przepis na ciastka. Tutaj udekorowane na Walentynki.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 295
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 295
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i miękkim masłem.Przesiać mąkę z proszkiem, dodać trochę aromatu i zagnieść. Podzielić na części i każdą wałkować, wykrawać ciasteczka foremką o kształcie serca.
Poukładać na wysmarowanej blaszce. Piec ok.10 min. w 175*.
Przekładać marmoladą,po dwa ciastka.(spodem do siebie) Cukier puder rozetrzeć z sokiem i gorącą wodą, na gęstą papkę, lecz dającą się smarować. Górę przełożonych ciastek,posmarować lukrem.
Do reszty lukru, dodać odrobinkę czerwonego jadalnego barwnika.Wymieszać i polukrować, parę przełożonych ciasteczek.