Wafle przekładane masą kakaowo-ajerkoniakową.

Wafle przekładane masą kakaowo-ajerkoniakową.
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Szybkie, gdy mamy ochotę na coś słodkiego.Polecam.

Składniki

  • Wafle (andrut) 1 op.
  • Mleko 100ml
  • Kakao 3 łyżki
  • Cukier puder do smaku
  • Ajerkoniak 100ml
  • Masło 1 i 1/4 kostki

Przygotowanie

  1. Kakao wymieszać z mlekiem i zagotować.Zrobi się gęste.
    Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch,dodawać po łyżce kakao i dalej ucierać.Na końcu dodać ajerkoniak i dobrze zmiksować krem.
    Wafle przekładać kremem. Gotowe zawinąć w folię i dać do lodówki na min.1godz.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (8)

Kardamonovy 16 sierpnia 2016
Jadłabym, mimo, że nie przepadam za słodkościami :).
GREGORHSPEED 16 sierpnia 2016
Pyszna propozycja. Wieki już nie jadłem takich przekładańców. Wspomnienie dzieciństwa <3 Super!
Obserwator 16 sierpnia 2016
Świetny andrut, taki nasączony. Pyszny.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Wafle (andrut) 1 op.
  • Mleko 100ml
  • Kakao 3 łyżki
  • Cukier puder do smaku
  • Ajerkoniak 100ml
  • Masło 1 i 1/4 kostki
Składniki