Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym daniu bazę stanowią udka kurczaka, ale całego smaku nadaje marchewka z cebulką. Tak przygotowane udka są kruchutkie, a jednocześnie wilgotne. Marchewka smakuje wyjątkowo. To danie w połączeniu z surówką z kiszonej kapusty i ryżem lub ziemniakami smakuje wyśmienicie. Naprawdę gorąco Polecam! ;)
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 11
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 544
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 98
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1119
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 11
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 544
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 98
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1119
Składniki
Udka posyp przyprawą do kurczaka, dodaj czosnek pokrojony w plasterki i skrop olejem. Marchewkę pokrój w plasterki, cebulę w ćwierć plasterki i posyp Kucharkiem.
Udka podsmaż na patelni z olejem. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Na pozostałym tłuszczu podsmaż warzywa do momentu zeszklenia się cebulki. Przełóż podsmażone warzywa do naczynia żaroodpornego tak, aby większa ich część znajdowała się pod udkami.
Naczynie żaroodporne przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok. 50 minut. !! Smacznego !! ;)