Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne udka na zimno lub ciepło
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 33
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 5
Polecam.
Odsłon: 141
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 91
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 33
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 5
Polecam.
Odsłon: 141
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 91
Składniki
udka umyć, wyciągnąć z nich kości, natrzeć mięso papryką , czosnkiem granulowanym i wegetą, odstawić na godzinę, w tym czasie dać na petelnię zmielone pieczarki i dusić do odparowania wody, gdy wystygną, dodać do mielonego mięsa, czosnek rozdrobnić , dodać do mięsa, przyprawić do smaku wegetą, pieprzem i magą (mięso ma być lekko nadsolone), dobrze wyrobić na jednolitą masę, tym farszem napychać udka , uformować , każde udko dać na folię aluminiową , posypać wegetą i papryką, nasmarować sosem sojowym i zawinąć je w folię aluminiową dość ciasno, każde osobno i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać odrobiną oleju dno naczynia i wstawić do piekarnika na 1,5 godziny i piec.